Chateau Techno, bekend om zijn rauwe feestjes, vierde zijn tweejarig bestaan met een festival. Uiteraard waren wij erbij!

Het festival vond plaats op een onbekende locatie, omgeven door schoorstenen en fabrieken. Ik was nog nooit op een festival bij dit haventerrein geweest. Toen wij het festival binnenkwamen nadat we de pendelbus vanaf Sloterdijk hadden genomen waanden we ons in een middeleeuwse sfeer. De main stage was in de vorm van een kasteel en we voelden ons ware ridders en jonkvrouwen. Er waren drie (in & outdoor) podia.

chat

Het zomerse weer bleef helaas uit, gelukkig waren er veel overkappingen en een grote tent. Wanneer je in deze tent stond had je geen besef van dag of nacht. 2000 and One en Stacey Pullen hielden niet van een rustige opbouw, ze beukten van begin tot eind. Hierna kwam Olene Kadar, voor ons een plezierige afwisseling met zijn iets rustigere techno. We hebben heel wat uurtjes in deze tent (met fijne temperatuur) doorgebracht. Wanneer we weer naar buiten gingen om drankjes te halen of om een kijkje te nemen bij de main stage werden we eerst eventjes verblind door het felle buitenlicht.

chateau1.0

Buiten was de sfeer ook goed. De paar drupjes regen die naar beneden vielen boeiden niemand. Wij zijn met vermoeide voetjes na een dag niet te hebben stilgezeten vertrokken. Kortom: het was een niet te missen festival voor alle techno liefhebbers!

22 Juni komt Chateau Techno alweer terug met een editie; De Nieuwe Loods. Indoor, s’ nachts, Nederlandse helden en lage entree. Bekijk het evenement hier.

chateau 2.0