Chateau Festival behoudt intimiteit met drie stages op unieke en rauwe locatie

Chateau Techno, de organisatie die met haar ijzersterke evenementen steevast uitverkoopt, viert haar tweede verjaardag met haar allereerste festival in het Westelijke Havengebied van Amsterdam. Het publiek verdeelt Chateau over drie podia (in- en outdoor) en zo barst Chateau Techno in een intieme setting los met misschien wel de grootste line-up tot nu toe: onder andere Stacey Pullen (USA), Octave One (USA) LIVE, Sasha Carassi (IT), Gayle San (SIN) en Marco Bailey (BE) zijn bevestigd. De artiesten uit Nederland zijn van eenzelfde hoogstaand kaliber: 2000andOne, Juan en Daniel Sanchez (b2b), Kabale und Liebe, Ici Sans Merci, Esther Duijn, Ceno-Symphonics (live), Joey Daniel, Olene Kadar én Kevin Arnemann maken eveneens hun opwachting op zaterdag 25 mei.

De organisatie heeft twee -of eigenlijk drie- technogrootheden uit de VS weten te strikken: Octave One (LIVE) en Stacey Pullen. Pullen is met recht een originator van Detroit techno te noemen. Dat kan ook niet anders met mensen als Derrick May, Kevin Saunderson en Juan Atkins (de Belleville Three) als je mentors. En net als deze mannen is Stacey Pullen ook een technoveteraan, hij staat al twintig jaar aan de absolute top. Octave One bestaande uit de broers Burden zullen hun imponerende live set ten gehore gaan brengen, iets dat voor de liefhebbers absoluut geen straf is.

De legendarische Belgische pionier Marco Bailey is al sinds 1994 bezig en brengt muziek uit op onder andere zijn eigen label MB Elektronics, Tronic, Bedrock en Drumcode. Sasha Carassi werkt al ruim tien jaar aan zijn discografie en daar staat Drumcode ook tussen. Het label van Adam Beyer is niet zomaar een technolabel en brengt alleen het beste van het beste uit. Dit zegt dus veel over de kwaliteiten van Carassi. De technokoningin Gayle San is een echte Awakenings regular en doet met releases op onder andere Sleaze en haar eigen Equator voor beide heren niet onder.

Nederlandse helden

De overige line-up bestaat uit heel veel Nederlandse helden als Olene Kadar, Juan Sanchez en Daniel Sanchez (b2b), Ici Sans Merci, Jurwin Abbo (live), Esther Duijn, William Koster, Kabale und Liebe, Joey Daniel, Specker, Arado en de indrukwekkende live act Ceno-Symphonics. Olene Kadar stelt simpelweg nooit teleur, Ceno-Symphonics brengt techno met live vioolspel en Kabale und Liebe is iemand die weinig introductie nodig heeft. Joey Daniel is oprichter van clubnacht 300MPH in Rotterdam en bovendien vaste waarde binnen Chateau Techno. Met een overvolle festivalagenda en releases die internationaal goed ontvangen worden, zet hij zichzelf steeds steviger op de kaart.

Juan Sanchez is de man achter de succesvolle techno-avond Format. Hij doet komt niet alleen, hij neemt zijn broer Daniel, de man achter BlaBla, mee. Chateau Techno is erg blij dat de heren er meteen een speciale aangelegenheid van maken: de Amsterdammers zullen namelijk back2back staan. Oude bekende van Chateau Techno is 2000andOne, die het boeltje vorig jaar compleet uit elkaar trok met zijn afsluiter in de Westerunie. Een absolute no brainer dus om hem weer uit te nodigen voor de verjaardag van Chateau Techno in mei.

Over Chateau Techno

Chateau Techno is een jonge organisatie die binnen twee jaar heeft bewezen wat zij verstaan onder goede technofeesten. De events van Chateau Techno staan garant voor glorieuze line-ups gecombineerd met een waanzinnig decor op unieke locaties. Ook tijdens de Two Year Anniversary op 25 mei is dit het geval: op de mainstage staat een echt kasteel met een dik geluidssysteem. Voor de innerlijke mens wordt ook goed gezorgd: kraampjes met lekker en gezond eten zijn volop aanwezig en creatieve ondernemers vullen de rest van de stands. Het festival zal snel uitverkopen, dus wacht niet te lang met aanschaffen van tickets als je erbij wilt zijn.

www.chateautechno.com  | www.facebook.com/chateautechno 

In het kort

Chateau Techno – 2 Years Anniversary

25 mei 2013 – 11.00 -23.00 uur Westelijk Havengebied, er gaan pendelbussen vanaf station Sloterdijk Voorverkoop € 25,- via www.chateautechno.com en Ticketscript

Facebook event