Invullen blokkenschema gaat tot aan het festival door!

De eerste artiesten van Magneet Festival 2013 zijn bevestigd. Tussen vrijdag 23 augustus en zondag 15 september wordt de circustent van De Magneetbar opgefleurd met optredens van onder andere WOLVON, Pien Feith, TDTMCM, Earth MK II, Monokino, I Am Oak, Adam & the Relevants en Mazes (GB). Het blokkenschema is nog lang niet af, via het crowdsourced internetplatform stromen de theatergroepen, eetkraampjes, dj’s en decorbouwers binnen die mogelijk ook op het festival in Amsterdam Oost staan.

Met grote en kleine stages en areas rond De Magneetbar is er voor ieder wat wils. De winnaars van het Amsterdams Studenten Festival krijgen op vrijdag 30 augustus een podium. Op deze dag presenteert landelijk bandjesplatform Popronde ook zijn acts. In samenwerking met verschillende organisaties is Magneet Festival gastheer voor Shoeless (31 augustus, voorverkoop start 14 juni), Wilde Renate uit Berlijn (7 september) en Magneet Electric (14 september). Zij zetten op hun eigen dag de toon van het festival met de invulling van maar liefst vijf areas.

Crowdsourcing

Magneet Festival is tot het allerlaatste moment dynamisch. Tot op de laatste dag van het festival worden nog acts van het platform geprogrammeerd. Sinds de opening van het internetplatform op 1 april zijn er al meer dan 200 ideeën ingediend. Via dit platform krijgen theater, eettentjes en andere kunstuitingen de kans op een plek op het festivalterrein. Zijn deze ideeën leuk, haalbaar en krijgen ze stemmen van hun fans? Dan is de kans zeer groot dat ze terug te vinden zijn op één van de twaalf dagen van Magneet Festival.

Een idee dat zeker doorgaat is I am Nold Dip Dye Experience, waar je je outfit met biologische verf kunt kleuren. Dit jaar is de Bubble Stage weer terug, het idee voor deze champagnebar is weer binnengekomen via het platform. En De Gypsy debuteert als De Kleinste Concertzaal van Nederland, een camper met intieme verrassingsoptredens van singer-songwriters. Bekijk alle bevestigde ideeën hier.

 

Magneet Festival 2013

In 2012 waren 22.000 bezoekers getuige van de magie van Magneet Festival. Oostpunt op het Amsterdamse Zeeburgereiland is een maand lang de vrije ruimte voor creatieve geesten, de plek waar iedere bezoeker automatisch deelnemer is. ‘No spectators, only participators’, dat is de filosofie van Magneet Festival, dat zijn terrein aanbiedt als plek voor co-creatie. Want iets bijzonders maken, doe je samen. Duurzaamheid speelt daarbij een belangrijke rol. Het publiek bedenkt, bouwt en breekt weer af volgens het motto ‘leave no trace’.

 

Over Magneet Festival

Magneet Festival 2013
23 augustus tot en met 15 september 2013
Oostpunt, IJdijk 10, Amsterdam Oost
Open op vrijdag, zaterdag van 15.00 – 1.00 uur | Zondag 13.00 – 1.00 uur

Voorverkoop:

Early Birds Passe Partouts à €49 Uitverkocht!
Passepartouts €75,- via ticketshop
Voorverkoop dagkaarten à €12,50 via ticketshop
Kaarten aan de dagkassa: €15

magneeeet